-
-
Yhteystiedot | Palaute
Ohjelmakalenteri >>
 
Osta liput netistä >>
Liput Esityspaikat Uutiset Yritysyhteistyö Historia Linkit FAQ Pressi VIP-paketit
-
Etusivu arrow Ohjelmakalenteri >> arrow Kuvataide ja elokuva
Aikamerkki / Time Signal

Elina Lifländer
Eliisa Suominen

Oletko huomannut, että Espan puistossa on jotain muutakin vanhaa kuin puut? Jotakin pysyvää, joka on aikanaan aiheuttanut suurta närkästystä ja polemiikkia...
Määrettömyys-monitaidekilpailun voittaneen Aikamerkin väliaikaiset rinnakkaisteokset haastavat Topeliuksen, Leinon ja Runebergin patsaat vuoropuheluun.

Särmiö – Topeliuksen koivut


Peilimäisesti heijastavasta himmeäpintaisesta metallilevystä leikatut koivunlehvästön figuurit veistoshahmojen ympärillä. Eri suuntiin himmeästi heijastavat pinnat luovat näköharhoja hahmojen todellisesta lukumäärästä ja hämärtävät toden ja heijastuksen rajapintaa.
Alkuperäispatsas Gunnar Finne: Taru ja Totuus (Topeliuksen muistomerkki)

Rivien välistä – Onerva ja Leino


Leinon patsaan rinnalle pystytetty läpileikkauskuva Onervan figuurista, jonka kautta yleisön on mahdollista kulkea portaita pitkin ylös ja toiselta puolelta alas. Raamin keskelle jäävä tyhjä tila muodostaa varsinaisen veistoksen.
Alkuperäispatsas Lauri Leppänen: Eino Leino

Kuulopuhe – Puhujanpönttö

Keskellä Esplanadin puiston hiekkakäytävää sijaitseva puinen patsaanjalusta, jota kuka tahansa voi kokeilla ja eläytyä patsaana olemiseen. Teoksen ulkopinta on naamioitu näyttämään osalta puistomaisemaa. Jalustan ideana on toimia sellaisenaan, mutta se saa uuden merkityksen, kun ohikulkija nousee jalustalle ja muodostaa näin elävän veistoksen tällä pienellä julkisella näyttämöllä. Tarkoituksena on herättää katsojien mielessä kysymyksiä, kuka voisi olla muistomerkin arvoinen ja tutkia, millaisia reaktioita tavallisen ihmisen nostaminen jalustalle aiheuttaa.

Muistio – Runeberg

Patsaan lähellä oleva kapea tunneli, jonka sisäseinässä on kolmiulotteinen halkaistu veistoshahmo. Tämä uusi kohokuva Runebergin profiilista mahdollistaa yleisölle – myös näkövammaisille – korkealla ulottumattomissa olevan veistoksen lähemmän tarkastelemisen. Tunnelissa kuuluu Maamme-laulun unohdettuja säkeistöjä kuiskaamalla tulkittuna: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. (Lausujana draama-ohjaaja Minna Savin.)
Alkuperäispatsas Walter Runeberg: J.L. Runeberg

Tekijänoikeuden haltijoiden ja Helsingin kaupungin luvalla.
-
  pe 19.8. - su 4.9. 
  • Espan puisto
fonecta