-
-
Yhteystiedot | Palaute
etusivu/hemsida/frontpage
Ohjelmakalenteri >>
 
Osta liput netistä >>

Sidorna på svenska>>

Pages in English>>


Liput Esityspaikat Uutiset Yritysyhteistyö Historia Linkit FAQ Pressi VIP-paketit
-
Keskustelu Marlene Dumasin taiteesta Taidehallissa
dumas_leather_boots_web.jpg Kansainvälisen nykytaiteen kärkitekijöihin kuuluva Marlene Dumas on esittäytynyt ensimmäistä kertaa laajalla näyttelyllä Pohjoismaissa Helsingin juhlaviikkojen kuvataideohjelmassa. Taidehallissa 2.10. asti avoinna oleva näyttely on herättänyt huomattavaa kiinnostusta niin kotimaisessa mediassa kuin ulkomaisten galleristienkin parissa: Dumas tunnetaan tällä hetkellä yhtenä taidemarkkinoiden kuumimmista nimistä.

Keskiviikkona 21.9.2005 klo 18.00 järjestetään yleisölle avoin keskustelutilaisuus. Alustajina ovat Dumasin taiteeseen perehtyneet kuvataideasiantuntijat, kriitikko Marja-Terttu Kivirinta ja kuvataiteilija Pekka Niskanen, joka on opiskellut Amsterdamissa Marlene Dumasin johdolla. Tilaisuus alkaa opastetulla kierroksella. Näyttelykierrokselle sekä keskustelutilaisuuteen on klo 18.00 alkaen vapaa pääsy.


Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa syntynyt Marlene Dumas (s. 1952) asuu ja työskentelee Amsterdamissa. Taidehallissa esillä oleva näyttely on läpileikkaus Dumasin taiteen keskeisiin teemoihin, joita ovat seksuaalisuus, naiseus, taidemaailma ja taiteilijan työ, ihmismieli ja -ruumis, kauneus ja rumuus sekä syntymä ja kuolema. Kasvojen ohella Dumasin keskeinen aihe on alaston ihmisruumis, sen julkinen esittäminen ja sitä koskevat intohimot ja tabut. Dumasin taide ammentaa vastakohdista ja ristiriitaisuuksista sekä monimielisyyksistä ja sanaleikeistä, se tarjoaa lukemattomia tulkintamahdollisuuksia ja pakenee lopullista selitystä.

Marlene Dumasin näyttely on avoinna su 2.10. asti. Näyttelyssä järjestetään yleisöopastuksia suomeksi sunnuntaisin klo 15. Ruotsinkielinen yleisöopastus on sunnuntaina 25.9. klo 14.

Näyttelyn yhteydessä julkaistu runsaasti kuvitettu kirja Female on myynnissä Taidehallissa. Kirjan hinta on 30 €.

-

Liity nettipostiin! Saat kiehtovia tunnelmia ja hauskaa festivaalitietoa sähköpostiisi.Juhlaviikkotietoa ilmaiseksi kännykkään - ryhdy sisäpiiriläiseksi!


Sinustakin Itämeren ystävä? Lue lisää>>