-
-
Yhteystiedot | Palaute
etusivu/hemsida/frontpage
Ohjelmakalenteri >>
 
Osta liput netistä >>

Sidorna på svenska>>

Pages in English>>


Liput Esityspaikat Uutiset Yritysyhteistyö Historia Linkit FAQ Pressi VIP-paketit
-
Talvikonsertit 2005 julkistettu
krystian_zimerman_web.jpgHelsingin juhlaviikkojen viimevuotinen talvikonserttien sarja saa jatkoa. Konserteista ensimmäinen kuullaan jo lokakuussa, kun puolalainen huippupianisti Krystian Zimerman esiintyy Finlandia-talossa. Zimermanin ohella sarjassa kuullaan resitaali niin pianisti Olli Mustoselta kuin cembalisti Aapo Häkkiseltäkin. Talvikonserttien sarja huipentuu venäläisen Borodin-kvartetin esiintymiseen joulukuussa.


Helsingin juhlaviikkojen talvikonsertit aloittava Krystian Zimerman on kaikkien aikojen  nuorin Chopin-kilpailujen voittaja 18-vuotiaana. Kansainvälinen ura on vienyt pianistin tärkeimpiin musiikkimetropoleihin, ja hän on soittanut kaikkien merkittävien kapellimestareiden kanssa. Zimerman on yksi tämän päivän suurista pianisteista, joka esiintyy harvoin ja valmistelee ohjelmansa pitkän harjoitusperiodin aikana. Hän on viimeksi esiintynyt Helsingin juhlaviikoilla Chopin-kilpailujen jälkeen 1977. Zimerman esiintyy Skandinavian-kiertueellaan Helsingin juhlaviikkojen talvikonsertin lisäksi myös mm. Kööpenhaminassa, Göteborgissa ja Tukholmassa.

Olli Mustonen sekä Aapo Häkkinen ovat tuttuja Juhlaviikkovieraita; Mustosen johtama Helsingin festivaaliorkesteri on esiintynyt Juhlaviikoilla säännöllisesti, Häkkinen puolestaan on tuonut festivaalille Barokkiorkesterinsa sekä konsertoinut viimevuotisessa talvikonserttisarjassa Bach-ohjelmistolla.

borodin_quartet_web.jpg"Äärimmäisen homogeeninen kvartetti, jolle antaa leimansa hieno maku, korkea soittimellinen taito, rytminen elävyys kun sitä tarvitaan, mutta vielä useammin samalla tavalla koettu melankolia ja sisäistyneisyys", kirjoitti Seppo Heikinheimo Borodin-kvartetista (HS 2.9.1996). Venäläiskvartetin esiintyminen huipentaa Helsingin juhlaviikkojen talvikonserttien sarjan. Kvartetti viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlaansa, ja sen alkuperäisistä jäsenistä on mukana vielä sellisti Valentin Berlinsky. Edellisen kerran Borodin-kvartetti esiintyi Helsingin juhlaviikoilla kaksi vuotta sitten Espoon Sellosalin avajaiskonsertissa.


Talvikonserttien liput Lippupisteen toimipaikoista, p. 0600 900 900 (1,25 €/min + pvm).  Kolmen konsertin sarjalipusta saa -10 % alennuksen normaalihinnasta.

Helsingin juhlaviikkojen talvikonsertit 2005


KRYSTIAN ZIMERMAN, piano

tiistai 4.10. klo 19.30 Finlandia-talo, liput 30-24/10 e
ohjelma tbc

”Krystian Zimerman has gained almost mystic status as one of the world’s greatest living pianists... ” -Stephen Pettitt, International Record Review, London (2004)

OLLI MUSTONEN, piano

maanantai 21.11. klo 19.30 Finlandia-talo, liput 30-24/10 e

Sibelius: 10 kappaletta op. 58
Scarlatti: Viisi sonaattia
Rahmaninov: Sonaatti nro 1 d-molli

AAPO HÄKKINEN, cembalo

tiistai 22.11. klo 19.30 Tuomiokirkon krypta, liput 15/10 e

J. S. Bach:
Toccata D-duuri BWV 912
Preludi c-molli BWV 999
Fantasia c-molli BWV 1121
Sarja f-molli BWV 823
Kromaattinen fantasia ja fuuga d-molli BWV 903

Preludi ja fuuga fis-molli BWV 883
Preludi ja fuuga E-duuri BWV 878
Italialainen konsertto F-duuri BWV 971

BORODIN-KVARTETTI

tiistai 20.12. klo 19.30 Finlandia-talo, liput: 30-24/10 e

Shostakovitsh: Jousikvartetto nro 10
Shostakovitsh: Jousikvartetto nro 8
Beethoven: Jousikvartetto nro 9, C-duuri, op. 59/3

-

Liity nettipostiin! Saat kiehtovia tunnelmia ja hauskaa festivaalitietoa sähköpostiisi.Juhlaviikkotietoa ilmaiseksi kännykkään - ryhdy sisäpiiriläiseksi!


Sinustakin Itämeren ystävä? Lue lisää>>