-
-
Yhteystiedot | Palaute
etusivu/hemsida/frontpage
Ohjelmakalenteri >>
 
Osta liput netistä >>

Sidorna på svenska>>

Pages in English>>


Liput Esityspaikat Uutiset Yritysyhteistyö Historia Linkit FAQ Pressi VIP-paketit
-
Maa ilmasta -näyttelyssä jo satatuhatta kävijää
Arthus-Bertrandin uusi Itämeri-valokuva on liitetty näyttelyyn

Helsingin juhlaviikkojen järjestämään Maa ilmasta -näyttelyyn on elokuun ensimmäiseen viikkoon mennessä tutustunut arviolta 100.000 ihmistä. Valokuvaaja Yann Arthus-Bertrandin kesäkuussa ottama uusi Itämeri-kuva on liitetty näyttelyyn torstaina 4.8. Näyttely on avoinna Lasipalatsinaukiolla 18.9. asti 24 tuntia vuorokaudessa ja sinne on vapaa pääsy.

Kesäkuussa näyttelynsä Helsingissä avannut ranskalaisvalokuvaaja kävi kuvauslennolla pääkaupungin yllä sekä saaristossa. Lennolta otetussa kuvassa on Barösundin ja Porkkalan välissä sijaitseva idyllinen saari punaisine mökkeineen. Kuvallaan Arthus-Bertrand haluaa myös kiinnittää huomiota Itämeren saaristoluonnon ja vesistön tilaan.

Itämeri-kuva ripustetaan näyttelyn infoteltan välittömään läheisyyteen Lasipalatsinaukiolla. Kuvasta tulee infotelttaan myyntiin myös juliste. Jokaisesta myydystä Itämeri-julisteesta menee 5 euroa WWF:n Itämerityöhön.

Monta tapaa osallistua WWF:n Itämerityöhön Juhlaviikoilla


Itämerellä on tänäkin kesänä havaittu laajoja yhtenäisiä sinilevälauttoja, etenkin varsinaisen Itämeren merialueilla. Myös saaristossa on tehty levähavaintoja. WWF muistuttaa, että myrkylliset sinilevät ovat merkki Itämeren rehevöitymisestä ja huonosta tilasta. Itämeren suojelutoimia on entisestään tehostettava.

Juhlaviikkojen yleisö voi osallistua Itämeren suojeluun usealla tavalla. Maa ilmasta -näyttelyssä on mahdollisuus äänestää mielestään vaikuttavinta valokuvaa tekstiviestillä. Helsingin juhlaviikkojen kuvataideohjelman partneri Fonecta lahjoittaa 5 senttiä / äänestäjä WWF:lle.

Kaikkiin Juhlaviikkojen tapahtumiin voi Lippupisteestä ostaa erityisen Itämerilipun. Itämerilippu on normaalihintainen lippu, jonka hintaan lisättävät 2 euroa menevät lyhentämättöminä WWF:n Itämerityöhön.

Juhlaviikkojen nettisivuilla voi käydä klikkautumassa Itämeren ystäväksi ja saada samalla vinkkejä siitä, mitä jokainen henkilökohtaisesti voi tehdä Itämeren tilan parantamiseksi.

Yann Arthus-Bertrand: Maa ilmasta - elävän planeettamme muotokuva. Helsingin juhlaviikkojen suurnäyttely Lasipalatsinaukiolla 17.6.-18.9. Näyttely on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ja siihen on vapaa pääsy.  Infoteltta on avoinna päivittäin klo 10-20.


-

Liity nettipostiin! Saat kiehtovia tunnelmia ja hauskaa festivaalitietoa sähköpostiisi.Juhlaviikkotietoa ilmaiseksi kännykkään - ryhdy sisäpiiriläiseksi!


Sinustakin Itämeren ystävä? Lue lisää>>